Tv gids - Arte Belgique Vandaag

Eergisteren
2018-01-20
Gisteren
2018-01-21
Vandaag
2018-01-22
Morgen
2018-01-23
Overmorgen
2018-01-24
Donderdag
2018-01-25
Vrijdag
2018-01-26
05:00
Session Mozart

Klassieke muziek In de intieme sfeer van een kleine concertzaal in Berlijn, delen sopraan Anna Prohaska, klarinettist Andras Ottensamer en pianist Caspar Frantz hun indrukken over de composities van Mozart, zijn leven en het tijdperk waarin zijn stukken werden geschreven. Tijdens een goedmoedige wedstrijd geven de drie artiesten elk een interpretatie van een stuk van de componisten en proberen ze het publiek te overtuigen van de relevantie van hun versie.
05:50
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Notre peau." Voorzien van een soort geheugen, onthoudt de huid elke blootstelling aan de zon en reageert ze, heel discreet, op de UV-stralen. De gevolgen zijn pas later zichtbaar: rimpels, huidlaesies, zelfs kanker. Caroline du Bled en Gunnar Mergner tonen hoe de zon de huid kan beschadigen en hoe we ze kunnen beschermen.
06:15
Les oubliés de l'histoire

Franse documentairereeks "René Dumont, l'homme qui voulait nourrir le monde." Landbouwkundige en derdewereldspecialist René Dumont, een van de grondleggers van de ecologische politiek in Frankrijk, nam in 1974 deel aan de presidentsverkiezingen.
06:45
Aventures en terre animale

Franse documentairereeks "Le condor du Pacifique." Guillaume Mazille en Marie Schneider, natuurfotografen, reizen vergezeld door hun driejarige dochter Muse naar Peru om de condors te bestuderen.
07:10
Arte journal junior

Nieuwsuitzending voor kinderen van 8 tot 12 jaar
07:20
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Gibraltar, un bateau pour l'Afrique." Meer dan acht miljoen reizigers steken jaarlijks de Straat van Gibraltar over. Het knooppunt tussen Europa en Afrika trekt niet alleen toeristen en handelaars aan, maar ook Afrikanen die op de vlucht zijn voor de armoede en de conflicten in hun land. Voor hen is Gibraltar een open deur naar de Europese Unie.
08:05
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine In deze aflevering: Blij zoals Bellay in Anjou. Joachim du Bellay groeide op in Anjou, in de Loirevallei. De dichter uit de zestiende eeuw haalde uit deze landschappen inspiratie voor zijn werken. - Toen Tunesië Romeins was. Oude amfitheaters, mozaïeken, olijfbomen: de Romeinse aanwezigheid is nog steeds voelbaar in Tunesië. - "De must": In het North End van Boston. In Boston is het district North End een 'Little Italy' dat net zo beroemd is als dat van New York. Maar wie er komt om pizza te eten, kan zich vaak niet voorstellen dat er ooit een zoete storm viel.
08:45
Terres de cinéma

Franse documentairereeks "Sur les traces du «Seigneur des anneaux»." Voor de opnames van zijn filmreeks 'The Lord of the Rings', zocht regisseur Peter Jackson al zijn landschappen in Nieuw-Zeeland.
09:25
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Terre-Neuve, les chasseurs d'icebergs." In de lente drijven er enorme ijsblokken langs de kusten van Newfoundland. De lokale bevolking trekt er met graafmachines naartoe voor het zuiverste drinkwater ter wereld.
10:20
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Sulawesi, les nomades de la mer." De Bajau, een volk van vissers en jagers, doorkruisen al meer dan drie eeuwen de zeeën tussen Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Ze worden ook wel de 'nomaden van de zee' genoemd.
11:15
360°-geo

Frans-Duitse reportagereeks "Paco Pacos, belles bagnoles du Brésil." In het noordwesten van Brazilië heeft een uitvinder de meest gekke voertuigen bedacht en allemaal uitgewerkt met losse stukken: de Paco Pacos.
12:20
L'extrême-orient cubain

Amerikaanse reisdocumentairereeks "Mexico : 600 ans de rayonnement urbain." Al zes eeuwen is de Azteekse hoofdstad Tenchtitlan, dat nu Mexico heet, het grootste stedelijke centrum ter wereld, met een bruisende markt.
12:50
Arte journal

Nieuws
13:00
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Les Reichsbürger défient la démocratie allemande."
13:35
L'heure d'été

Frans drama (2008) Na het overlijden van hun moeder komen Frédéric, Jérémie en Juliette samen in het huis waar ze zijn opgegroeid. Ze halen jeugdherinneringen op en praten over hun verschillende visies op de toekomst.
15:45
La Volga en 30 jours

Finse reportagereeks "La ville historique d'Iaroslavl et le Kon-Tiki." De reis gaat verder naar Yaroslavl waar, in 2011, een vliegtuigongeluk het leven heeft gekost aan het plaatselijke hockeyteam. Ville Haapasalo gaat aan boord van een vlot.
16:30
Invitation au voyage

Frans toeristisch magazine Inhoud: De sensuele Morvan van Balthus. In het hart van Bourgondië dienden de reliëfs van het Morvan-massief als achtergrond voor de schilder Balthus in de jaren 1950. - In Californië, Big Sur, de rebellenkust. Sinds de jaren 1950 is Big Sur, een 140 kilometer lang stuk land ten zuiden van San Francisco, de bakermat van alle protestbewegingen. - "De must": in Napels, het district Spaccanapoli. De hoofdader van Napels, de Spaccanapoli, splitst het stadscentrum in tweeën en brengt een indrukwekkend aantal historische monumenten samen.
17:10
X:enius

Duits wetenschappelijk magazine "Les tonneaux influent-ils sur le vin ?." Houten vaten worden al millennia gebruikt om alcoholische dranken zoals wijn of whisky in op te slaan en te vervoeren. Het hout geeft de dranken waardevolle aroma's, die variëren afhankelijk van de gebruikte soort. Xenius onthult hun productieproces met een Bordeaux-kuiper.
17:35
L'extrême-orient cubain

Amerikaanse reisdocumentairereeks "Le Chiapas : l'empire indien du Mexique." In de Mexicaanse staat Chiapas leeft de Indiaanse bevolkings nog steeds volgens de tradities die uit de pre-Colombiaanse tijd stammen.
18:05
Douces France(s)

Franse documentairereeks "En Franche-Comté." In de regio Franche-Comté maken we onder meer kennis met een dierenarts die gepassioneerd is door het beschermen van bedreigde diersoorten.
19:00
Le ventre de Palerme

Italiaanse documentaire "Le marché de Ballaro." De Ballaro is de grootste markt van Palermo, en biedt de bezoekers producten uit de Siciliaanse landbouw, in een sfeer die de Arabische invloed ademt.
19:45
Arte journal

Nieuws
20:05
28 minutes

Actualiteitenmagazine
20:45
A Musée Vous, A Musée Moi

Franse komische serie "Les amants ? Prise de tête." Een huwelijksscène van een bijzonder echtpaar: een man zonder lijf en een vrouw die met haar hoofd in de wolken leeft. Hoe met ze haar metgezel in deze omstandigheden tevreden stellen?
20:50
Showgirls

Drama Nomi Malone, een jonge vrijgevochten vrouw, is vastbesloten om het te gaan maken als danseres in Las Vegas. Haar enthousiasme wordt algauw getemperd wanneer ze aan de slag moet als stripteaseuse. Nomi blijft niet onopgemerkt en met haar temperament en sensueel danstalent baant ze zich langzaam maar zeker een weg naar de top. Na verschillende audities mag ze gaan dansen bij de 'Goddess Show Company', het bekendste dansgezelschap van Las Vegas. Nomi's droom wordt aan diggelen geslagen wanneer ze geconfronteerd wordt met de keiharde showbizzwereld.
22:55
La chair et le sang

Nederlands-Spaans-Amerikaanse avonturenfilm (1985) Een episch avontuur waarin de Middeleeuwen worden neergezet als een gruwelijke tijd. Centraal staat de huurling Martin, die samen met zijn mannen wraak neemt op de edelman Arnolfini en zijn zoon Steven door de jonge bruid Agnes te ontvoeren.
01:00
Le paradis

Docudrama
02:10
Au rythme des marais

Duitse natuurdocumentaire Tienduizend jaar geleden was Europa bedekt met moerassen; vandaag bevatten de laatste moerasgebieden enkele van de vreemdste vormen van fauna en flora.
03:40
Les petits secrets des grands tableaux

Franse documentairereeks "«Vue de Varsovie depuis la terrasse du château royal», 1773, Bernardo Bellotto." Als resultaat van een bestelling van de Poolse koning Stanislas Auguste Poniatowski, schildert Bellotto het leven in Warschau gezien vanaf het terras van het Koninklijk Kasteel.
04:10
Arte regards

Actualiteitenmagazine "Des bouchers pas comme les autres."
04:55
Fin des programmes

Onderbreking