Tv gids - Canvas Dinsdag

Eergisteren
2018-07-19
Gisteren
2018-07-20
Vandaag
2018-07-21
Morgen
2018-07-22
Overmorgen
2018-07-23
Dinsdag
2018-07-24
Woensdag
2018-07-25
09:00
Zomerbeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be.
19:05
Wild Galápagos

Duitse natuurdocumentaire (2017) van Thomas Behrend "In the grip of the ocean." In het midden van de Stille Oceaan ligt een vulkanische eilandengroep: de Galápagos. Het is een archipel die ook wel de wieg van de evolutie wordt genoemd, want nergens anders vind je zo'n verscheidenheid aan dieren. Het geheim van deze enorme biodiversiteit schuilt in de twee oceaanstromingen die de eilanden in hun greep hebben: de ijskoude Humboldtstroom en de tropische Panamastroom, die elkaar om de zes maanden aflossen en het leven op de Galápagos telkens op z'n kop zetten. En dan moeten de dieren zich aanpassen, want niemand ontsnapt aan de greep van de oceaan.
20:00
Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Annelies Beck of Kathleen Cools
20:20
Foreign Correspondent

Australische reportagereeks (2018) "Deel 4: Niet iedereen wil een geit." Terwijl bij ons af en toe stemmen opgaan om aan iedereen een basisinkomen te geven, loopt in Afrikaanse landen al zo'n experiment. Het idee is om mensen rechtstreeks en op maandelijkse basis een bedrag uit te keren zonder enige voorwaarde met als doel de armoede terug te dringen. Tussenpersonen worden uitgeschakeld en corruptie wordt zo ingeperkt. Het experiment wordt geleid door de non-profitorganisatie Give Directly. Reporter Matt Brown trekt naar het westen van Kenia en zoekt of deze gratis geld-aanpak echt werkt.
20:55
Boudewijn. Naar het hart van de koning

Vierdelige historische documentairereeks (2013) "In de onmogelijkheid te regeren." De derde aflevering gaat terug naar het voorjaar van 1990, toen Boudewijn weigerde de abortuswet te ondertekenen. De koning beriep zich op zijn persoonlijke geweten. Zijn geweten was zijn geloof, dat diepgaand door kardinaal Suenens was gevormd. Suenens was alomtegenwoordig in het leven van Boudewijn sinds hij met de hulp van de Ierse Veronica O'Brien een bruid voor hem had gevonden: Fabiola de Mora y Aragón. Boudewijn bleef zijn hele leven dankbaar voor Fabiola en volgde het duo Suenens - O'Brien ook in de richting van het charismatische geloof. In de abortuskwestie culmineerde tegelijk ook zijn persoonlijke verdriet: Boudewijn en Fabiola hebben, ondanks verscheidene miskramen, nooit kinderen gekregen.
21:50
Publiek geheim

Historische documentairereeks (2012) met Sven Speybrouck "Heliopolis." In de tweede aflevering stort Sven Speybrouck zich in een exotisch avontuur. Dat begint bij Egyptische sfinxen in het park van Edingen. Sven ontdekt bovendien dat enkele wanden in het achterliggende kasteel versierd zijn met hiërogliefen. Het kasteel was ooit eigendom van de familie Empain. De vooraanstaande Belgische industrieel Edouard Empain had blijkbaar een bijzondere fascinatie voor Egypte en de Egyptische cultuur. Dat blijkt nergens meer dan in de Egyptische hoofdstad zelf.
22:15
Green Wing

Britse sitcom (2004) "Tangled webs." Statham kan nog steeds niet geloven dat Joanna het heeft uitgemaakt, hij is hopeloos en wil haar terug. Hij wil zelfmoord plegen, zingt vol verdriet 'All By Myself' door een luidspreker en daagt Lyndon uit voor een krachtproef. Maar dan stapt Cordelia zijn leven binnen. De biologische klok van Caroline slaat op hol. Martin krijgt eindelijk de resultaten van zijn examen te zien.
23:10
Canvaslus

Doorlopende herhaling