Tv gids - Canvas Morgen

Eergisteren
2018-07-19
Gisteren
2018-07-20
Vandaag
2018-07-21
Morgen
2018-07-22
Overmorgen
2018-07-23
Dinsdag
2018-07-24
Woensdag
2018-07-25
09:00
Zomerbeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be
19:30
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "De Filipijnen: De weg van het goud." Franse reportage (2017) van Guillaume Martin uit de reeks 'Les routes de l'impossible' over de Filipijnen die zich in de levensgevaarlijke goudmijnen wagen, om meer te verdienen. Wang Od is een tatoeageartieste van bijna honderd. Ze woont op een uithoek van het Filipijnse eiland Luzon. Haar tatoeages zouden geluk brengen. Maar de weg naar Wang Od is allesbehalve comfortabel. Een hobbelige rit met de jeeptaxi van Johnny. Het gemiddelde maandloon in de Filipijnen ligt rond de 150 euro. Wie meer wil verdienen, waagt zich in de goudmijnen. En dat is levensgevaarlijk. Vooral tijdens de moesson zijn de mijnen instabiel. Maar in de grond die bovengehaald wordt, kan veel goud zitten. Pedro voert de zakken grond van de mijn naar de grote weg.
20:00
VRT NWS update

Kort nieuwsoverzicht
20:05
Where the Wild Men Are

Britse documentairereeks (2017) "New Zealand." Ben Fogle reist naar de noordelijke kust van Nieuw-Zeeland, waar hij Ben Assado ontmoet, een wetenschapper die zijn carrière op het vasteland heeft opgegeven om een leven in de wildernis te beginnen ver weg van alle beschaving. Samen voeren ze graaf- en bouwwerken uit en gaan ze op vissenjacht. Ben is uit oorlogsgebied kunnen vluchten tijdens de Iran-Irakoorlog, maar hij is niet helemaal overtuigd van het leventje dat hij momenteel leidt. Een nieuwe roeping kan daar echter verandering in brengen.
20:50
Treasures of Ancient Greece

Britse historische documentairereeks (2015) "The classical revolution." Alastair Sooke gaat op onderzoek naar de baanbrekende revolutie die later uitmondde in de klassieke Griekse kunst en vraagt zich af waarom de Grieken op korte tijd zo goed werden in hun vak. Hij reist naar de Vallei van de Tempels in Agrigento en naar het eiland Mozia om de verbazingwekkende wagenmenner te zien die daar in 1979 gevonden werd. Hij ontdekt er eveneens de Bronzen van Riace, een reeks beelden van atletische strijders. Die creatieve transitie had invloed op zowel de architectuur, op marmersculpturen als op vaasschilderingen. Misschien is de belangrijkste factor ook tegelijk de grootste erfenis: een fascinatie voor het naakte menselijk lichaam.
21:45
Marlon Brando, an actor named desire

Franse documentaire (2013) van Philippe Kohly Acteur Marlon Brando maakte vanaf het begin van zijn carrière enorme indruk dankzij zijn uitstraling, zijn indringende performances en zijn rebelse houding. Hij vernieuwde niet alleen het vak met behulp van een nieuwe acteermethode, maar transformeerde dankzij enkele mythische rollen ook tot jeugdidool. Achter zijn Hollywood-imago ging echter een andere Brando schuil, een man met een leven als een donkere roman, dat onverbiddelijk in de richting van zelfdestructie leidde.
22:40
Het paradijs

Belgische korte animatiefilm (2014) Op zoek naar de beste plek op aarde steken mensen de oceaan over. Hoewel hun paden kruisen, lijken ze elkaar nooit te ontmoeten.
22:50
The Fall

Belgische kortfilm Een koppel is op reis met de wagen. Ze rijden langs groene heuvels en smalle wegen. Plots realiseert de man zich dat hij de weg kwijt is en rijden ze een bos in.
23:05
Canvaslus

Doorlopende herhaling