Tv gids - Canvas Overmorgen

Eergisteren
2018-05-23
Gisteren
2018-05-24
Vandaag
2018-05-25
Morgen
2018-05-26
Overmorgen
2018-05-27
Maandag
2018-05-28
Dinsdag
2018-05-29
09:00
Lentebeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen "Winterbeelden ."
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be, sporza.be en cobra.be
17:55
Sporza: Roland Garros

Rechtstreeks verslag van de Open Franse tenniskampioenschappen in Roland Garros (Parijs) Commentaar: Gert Gommé/Stefaan Lammens en Sabine Appelmans/Els Callens.
19:30
Vranckx

Reportagemagazine van en met Rudi Vranckx "Het nieuwe gezicht van de FARC." Reportage (2017) van 'Nomaden' Berber Verpoest, Johannes De Bruycker en Kasper Goethals over het leven van de FARC-rebellen na het moeizame vredesakkoord met de Colombiaanse regering. Meer dan 7.000 rebellen moeten een plaats zien te vinden in de maatschappij die ze decennialang hebben bestreden. Een blik op het nieuwe gezicht van de FARC.
20:00
Het journaal

Kort nieuwsoverzicht
20:15
Burma with Simon Reeve

Britse documentaire Reporter Simon Reeve vertrekt voor een nieuw avontuur naar Myanmar, een land dat het centrum is van een internationale crisis rond etnische zuivering en genocide. Simon trekt door de jungle en bergen en gaat op zoek naar de inwoners van dit prachtige land, waaronder boeddhistische monniken en guerrillastrijders, die tot op vandaag hevig strijd leveren met het Myanmarese leger. Na zijn indrukwekkende reis stelt Simon zich de vraag waarom democratie en de macht van Aung San Suu Kyi geleid hebben tot de gruwelijke gewelddaden op de Rohingya-minderheid.
21:15
Civilisations

Britse documentairereeks (2018) "Renaissances." Bij kunst in de 15de en 16de eeuw denken wij doorgaans in de eerste plaats aan de Italiaanse renaissance, maar in diezelfde periode beleefden ook de islamitische beschavingen een buitengewone culturele bloei. Dat gebeurde niet in geïsoleerde artistieke universums. Beide beschavingen waren zich heel bewust van mekaars verwezenlijkingen. Ze keken naar elkaar en beïnvloedden elkaar. Om dat duidelijk te maken trekt Simon Schama in deze aflevering van west naar oost, van het pauselijke Rome naar het Ottomaanse Istanboel en de mogolsteden Lahore en Agra. Zo toont hij o.m. de architecturale rivaliteit tussen Michelangelo's koepel van de Sint-Pietersbasiliek en die van de Süleymaniye-moskee van Mimar Siman in Istanbul, of de gelijkenissen en verschillen tussen de verfijnde oosterse miniatuurschilderingen en de imposante werken van Caravaggio, Velasquez en Rembrandt.
22:10
Waiting for Giraffes

Nederlandse-Israëlisch-Palestijnse documentaire (2016) van Marco De Stefanis De dierentuin in Qalqilya, een Palestijns dorp nabij de Israëlische grens, is de enige vorm van recreatie voor de kinderen uit de buurt. Door het Israëlisch-Palestijns conflict hebben ze recent echter vele dieren verloren. Dr. Sami, de dierenarts van de zoo, probeert de populaire giraffen te vervangen. Om dit te doen moet hij samenwerken met andere dierentuinen, waaronder onder meer een Israëlische. Zo worden al snel de politieke verhoudingen duidelijk. Toch zal dr. Sami niet rusten vooraleer de dierentuin van Qalqilya voldoet aan de internationale eisen, nodig voor een vlotte samenwerking met andere dierentuinen van over de hele wereld.
23:05
Drôle d'oiseau

Belgische kortfilm (2015) Zoë wordt na een schooldag opgepikt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten.
23:20
Canvaslus

Doorlopende herhaling