Tv gids - Canvas Overmorgen

Eergisteren
2018-07-19
Gisteren
2018-07-20
Vandaag
2018-07-21
Morgen
2018-07-22
Overmorgen
2018-07-23
Dinsdag
2018-07-24
Woensdag
2018-07-25
09:00
Zomerbeelden

Sfeerbeelden vanuit diverse Europese vakantiebestemmingen
12:30
Rolkrant

Selectie van de nieuwsberichten op deredactie.be en sporza.be
19:10
Where the Wild Men Are

Britse documentairereeks (2017) "New Zealand." Ben Fogle reist naar de noordelijke kust van Nieuw-Zeeland, waar hij Ben Assado ontmoet, een wetenschapper die zijn carrière op het vasteland heeft opgegeven om een leven in de wildernis te beginnen ver weg van alle beschaving. Samen voeren ze graaf- en bouwwerken uit en gaan ze op vissenjacht. Ben is uit oorlogsgebied kunnen vluchten tijdens de Iran-Irakoorlog, maar hij is niet helemaal overtuigd van het leventje dat hij momenteel leidt. Een nieuwe roeping kan daar echter verandering in brengen.
20:00
Terzake

Nieuws- en duidingsmagazine, gepresenteerd door Annelies Beck of Kathleen Cools
20:20
Foreign Correspondent

Australische reportagereeks (2018) "Deel 3: De plastic bedreiging." Vogels en zeehonden worden opgehangen in kapotte netten die achteloos de zee zijn ingegooid. Ze sterven een gruwelijke dood. Of ze creperen door het vele plastic dat ze opgegeten hebben. En ook vissen en schelpdieren krijgen massa's afval binnen dat zo ook in onze voedselketen dreigt terecht te komen. Onze zeeën en oceanen zijn bezaaid met plastic. Wetenschappers schatten dat er zo'n vijf biljoen stukjes ronddrijven. Reporter Lisa Millar trekt naar Mallorca, waar enkele ondernemende Australiërs hun nek uitsteken om al dat plastic in wateren op te kuisen. Daarvoor hebben ze een speciaal apparaat ontwikkeld: de Seabin.
20:50
Wild Galápagos

Duitse natuurdocumentaire (2017) van Thomas Behrend "In the grip of the ocean." In het midden van de Stille Oceaan ligt een vulkanische eilandengroep: de Galápagos. Het is een archipel die ook wel de wieg van de evolutie wordt genoemd, want nergens anders vind je zo'n verscheidenheid aan dieren. Het geheim van deze enorme biodiversiteit schuilt in de twee oceaanstromingen die de eilanden in hun greep hebben: de ijskoude Humboldtstroom en de tropische Panamastroom, die elkaar om de zes maanden aflossen en het leven op de Galápagos telkens op z'n kop zetten. En dan moeten de dieren zich aanpassen, want niemand ontsnapt aan de greep van de oceaan.
21:45
Belpop classics

Documentairereeks (2012) over iconen uit de Belgische popgeschiedenis "Ann Christy." De spots zijn gericht op het muzikale parcours van wijlen Ann Christy (1945-1984), de frêle zangeres met de gouden stem, die veel te vroeg stierf. Christy's carrière was er één van vallen en weer opstaan. Van toevalstreffers en bewuste keuzes. Maar vooral ook: van talent dat altijd kwam bovendrijven.
22:40
O.J.: Made in America

Vijfdelige documentaire over het turbulente leven van O.J. Simpson In januari 1995 maakt de misdaad van de eeuw plaats voor het proces van de eeuw. Gedurende tien maanden wisselen dramatische wendingen, openbaringen en beschuldigingen elkaar af in de rechtszaal. Deze geschiedenis is door de onthullende interviews met de hoofdrolspelers nu nog net zo fascinerend als toen. Het proces wordt in de context van de tijd geplaatst en maakt zo duidelijk hoe de O.J. Simpson-zaak de media blijvend heeft veranderd.
00:15
Canvaslus

Doorlopende herhaling