Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2018-01-20
Gisteren
2018-01-21
Vandaag
2018-01-22
Morgen
2018-01-23
Overmorgen
2018-01-24
Donderdag
2018-01-25
Vrijdag
2018-01-26
06:35
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
07:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:15
NOS Journaal

Nieuws
07:30
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
07:34
NOS Journaal

Nieuws
07:38
NOS Journaal

Nieuws
07:42
NOS Journaal

Nieuws
07:46
NOS Journaal

Nieuws
08:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
08:15
NOS Journaal

Nieuws
08:30
NOS Journaal

Nieuws
08:34
NOS Journaal

Nieuws
08:38
NOS Journaal

Nieuws
08:45
NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Nieuws voor de jeugd Mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling.
09:00
NOS Journaal met gebarentolk

Nieuws
09:15
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Suriname."
09:30
Andere Tijden

Historisch reportagemagazine "Autogordels vast en zeker." In de jaren '60 en '70 voltrekt zich een stille verkeersramp op de Nederlandse wegen. Ieder jaar loopt het dodental op. De piek wordt bereikt in 1972 met 3000 verkeersdoden. De verkeersmaatregelen die er dan eindelijk komen helpen wel, zoals de verplichte valhelm en autogordel, maar ze worden fel bestreden. Pieter van Vollenhoven, in de jaren '70 voorzitter van de Raad voor Verkeersveiligheid: 'Iedereen was absoluut tegen alles. Een verplichte autogordel werd gezien als inbreuk op de mensenrechten.' Het verzet leidde ertoe dat de gordel wel voorin, maar pas twintig jaar later achterin verplicht werd gesteld. 'Andere Tijden' blikt terug op die verkeersgevaarlijke jaren met een ambulancebroeder uit die tijd, een verkeersslachtoffer en een activist die tegen de stroom in vecht voor meer veiligheid op de weg.
10:05
Buitenhof

Discussieprogramma, gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Marcia Luyten en Paul Witteman
11:25
De wereld draait door

Talkshow met Matthijs van Nieuwkerk
12:25
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine In de Amaliastraat midden in de ambassadebuurt in Den Haag en pal naast Paleis Noordeinde woont Sheila Lever, samen met haar man, in een huis vol oranjegeschiedenis; de vorige bewoners waren namelijk prins Constantijn, prinses Laurentien en hun gezin. Met behoud van de authentieke stijl en sfeer heeft Sheila het pand opnieuw ingericht. Het historische pand is ook het perfecte decor voor de grote passie van Sheila: theatervoorstellingen. Chef-kok Leon Mazairac bezoekt in Culemborg stadsboerderij Caetshage. Op deze zorgboerderij worden onder andere op een duurzame manier groenten geteeld. In de kas groeit en bloeit van alles, maar op het veld staan de wintergroenten. Leon ontmoet hier Hilde die hem rondleidt. Maar hij ontkomt er niet aan om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Met wintergroenten als spruiten en boerenkool bereidt Leon ook nog een heerlijk gerecht.
12:56
Politieke partijen: ChristenUnie

Politieke tribune
13:00
NOS Journaal

Nieuws
13:25
NOS Studio Voetbal

Voetbalmagazine met Tom Egbers
14:20
MAX Maakt Mogelijk

Goededoelenprogramma waarbij de nadruk op het welzijn van ouderen ligt "Waterproject Moldavië." We krijgen een update van de projecten die de stichting met hulp van de kijkers heeft aangepakt en wil aanpakken.
14:35
De Kist

Talkshow over leven en dood "Harry de Winter." Televisieproducent Harry de Winter is vernoemd naar de verloofde van zijn moeder, een Joodse jongeman die omkwam in een concentratiekamp. Zijn foto stond op haar nachtkastje. Ook vader De Winter verloor in de Tweede Wereldoorlog een geliefde: zijn eerste vrouw kwam hoogzwanger in Auschwitz terecht om nooit meer terug te keren. Haar portret stond op het nachtkastje aan zijn kant van het bed. Ondanks de verwoestende invloed van de Holocaust op hun leven, slaagden de ouders van Harry de Winter erin om een vrolijk en opgeruimd gezin te stichten. Zijn vader maakte liever grappen over de oorlog dan de gruwelen van de kampen te benoemen. Zo bleef de dood op afstand. Harry de Winter, deel van de naoorlogse generatie, heeft zelf ook moeite om vrijuit over het Joodse verleden te spreken: 'Er is een bepaalde mate van ellende die je aankunt. Als je daar overheen gaat, flip je.'
15:25
Groeten uit Holland

Realityreeks waarin vijf Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht gaan in Nederland "Nederlandse vrienden." Vrienden maken in Nederland is belangrijk èn leuk. Vandaag is het feest in het buurthuis. De Nederlandse buren worden uitgenodigd en er wacht een muzikale verrassing.
16:00
NOS Journaal

Nieuws
16:10
Blauw Bloed

Royaltymagazine
16:45
Metterdaad

Goededoelenprogramma "Suriname."
17:02
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
17:05
De slimste mens

Kennisquiz Nieuwe uitdager: Jeroen van Inkel.
17:55
Van Harte

Magazine rond feestvieren
18:30
Hallo Nederland

Actualiteitenmagazine
18:45
BinnensteBuiten

Lifestylemagazine Vroeger moesten de trekschuiten die tussen Sneek en Easterwierrum voeren hier tol betalen. Nu wonen Karin Poiesz en Cees Hollander in dit voormalige Sneekse tolhuis uit 1661. Het pand heeft aan de buitenkant de uitstraling van vroeger behouden, vanbinnen is er flink verbouwd. En aangezien ze voor het eerst gingen samenwonen, was het een voorwaarde voor allebei om naast gezamenlijk ruimtes ook eigen kamers te hebben om te ontspannen en te werken. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd in de oven. Ze kiest voor penne-pasta voor dit gerecht en maakt daarbij een heerlijke saus met daarin een mix van schaal- en schelpdieren. Tot slot nog een salade van rettich erbij. Niet alleen snel, maar ook nog eens lekker.
19:20
Typisch Wielenpôlle

Humaninterestmagazine De bewoners uit een van de armste èn gezelligste buurten van Nederland, Wielenpôlle in Leeuwarden, openen hun deuren.
19:50
Rail Away

Documentairereeks over opmerkelijke treinreizen "Oostenrijk: Arlbergbahn." Door wat ooit de langste spoortunnel van de wereld was, loopt de lijn van Innsbruck naar Bregenz in het westen van Oostenrijk. Sneeuw, bergen en mooie vergezichten op een adembenemende reis.
20:25
De slimste mens

Kennisquiz
21:15
Het pronkstuk van Nederland

Cultuurmagazine Het Nederlandse volk bepaalt welk object uit de categorieën kunst, ontwerp en cultureel erfgoed tot 'Pronkstuk van Nederland' uitgeroepen wordt.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
22:55
Apple Tree Yard

Britse psychologische thrillerserie Yvonne wordt gearresteerd op verdenking van moord. Ze klampt zich vast aan haar onschuld, maar niemand gelooft haar. Terwijl de zaak vordert begint ze te beseffen dat Costley haar enkel leugens heeft verkocht. Alsof dat nog niet genoeg was, is hij momenteel de enige die haar uit de gevangenis kan houden.
23:55
Podium Witteman

Muziekmagazine
01:00
Nachtzoen

Talkshow "Joris Obdam." Straatpastor Joris Obdam aarzelde toen hij de uitnodiging voor dit programma ontving. Want hoe doe je dat, Nederland op bed leggen? Tóch ging hij overstag, om iets van zichzelf te delen.
01:10
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:05
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine
02:55
Tekst-TV

Informatie van teletekst