Tv gids - Nederland2 Vandaag

Eergisteren
2018-06-21
Gisteren
2018-06-22
Vandaag
2018-06-23
Morgen
2018-06-24
Overmorgen
2018-06-25
Dinsdag
2018-06-26
Woensdag
2018-06-27
14:25
Ken uw klassieken

Muziekmagazine. Dirigenten Daniele Gatti en Jules van Hessen en musici van het Concertgebouworkest vertellen over 'Fontana die Roma' van Respighi en 'I Vespri Siciliani', die aansluitend te horen zijn.
15:10
Nu te Zien!

Cultuurmagazine. "Studio Drift." In het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn acht zaalvullende installaties, waaronder een enorm zwevend blok beton, van het Nerderlandse duo Studio Drift te zien. De oprichters van Studio Drift, Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, houden zich bezig met de relatie tussen natuur, mens en technologie. Museumdirecteur Suzanne Swarts (Museum Voorlinden) neemt er een kijkje.
15:25
Fryslân DOK

Documentaire. "Van een betere naar een andere wereld." Verscholen in de bossen van Hoorn op Terschelling staat de enige nog overgebleven volkshogeschool van Nederland: Schylgeralân. In het weekend van 29 juni vieren ze het 70-jarige bestaan met een grote reünie. Programmamaker Albert Jensma en directeur Amarins Geveke blikken terug.
16:00
NOS Sport: Hockey Champions Trophy

Ijshockey.
16:50
NOS Sport: Hockey Champions Trophy

Ijshockey.
17:35
NOS Sport: CHIO Wereldbeker Dressuur

Paardensport.
18:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
18:15
EenVandaag

Actualiteitenmagazine. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
18:50
Nederland Zingt

Koor- en samenzang "Westerkerk in Enkhuizen." Kijk en luister naar koor- en samenzang vanuit de Westerkerk in Enkhuizen, met medewerking van de jonge soliste Sterre van Boxtel. Ook hoor je Vocalgroup Voice en een samengesteld Nederland Zingt-koor uit Enkhuizen en omgeving.
19:25
Rail Away

Reisdocumentaire. "Zwitserland: Gotthardbahn: Zurich-Chiasso." Dwars door de Alpen, pas mogelijk sinds de aanleg van de Gotthard-spoorlijn, geeft een treinrreis een goede indruk van het Zwitserse land.
20:00
NOS Journaal

Nieuwsuitzending.
20:25
Detectives: Beck

Zweedse misdaadserie "Je eigen vlees en bloed." In het Midden-Oosten wordt een man doodgeslagen. In Stockholm verdwijnt een jonge vrouw op weg van haar werk naar huis. Deze twee gebeurtenissen blijken al snel verband met elkaar te houden. Aangezien Martin Beck is gestopt, leidt Steinar Hovland de zoektocht naar de vermiste, jonge vrouw. Maar Martin raakt bij de zaak betrokken wanneer hij besluit de nationale veiligheidspolitie te helpen bij het onderzoeken van een vermoedelijke terrorist.
22:00
Nieuwsuur

Actualiteitenmagazine. Presentatie: (afwisselend) Saïda Maggé, Eelco Bosch van Rosenthal en Mariëlle Tweebeeke.
22:40
Holland Festival

Cultuurmagazine rond podiumkunstenfestival Holland Festival 2017 In Brussel spreekt Daphne Bunskoek met Alain Platel over 'Nicht schlafen' en in Amsterdam ontvangt ze de internationaal vermaarde choreograaf Alexei Ratmansky die voor het Nationale Ballet de 'Shostakovich Trilogy' maakte. Huba de Graaff maakte de 'retropera' 'The Naked Shit Songs' van een interview dat Theo van Gogh had met kunstenaarsduo Gilbert & George. Een libretto over kunst, poep, seks en religie, moslims, tolerantie, liefde en de dood.
23:15
The Farewell Party

Israëlisch-Duitse tragikomedie Een groep vrienden bouwt in een bejaardentehuis een doe-het-zelfeuthanasiemachine met het doel om hun vriend, die een terminale ziekte heeft, uit de nood te helpen. Wanneer anderen over de machine horen, beginnen steeds meer mensen om hun hulp te vragen, waardoor de groep vrienden voor een emotioneel dilemma komt te staan.